Één van de meest voorkomende kwaaltjes tijdens de zwangerschap is maagzuur. Vele vrouwen hebben hier last van en ik dus blijkbaar ook. Soms is het te wijten aan iets wat je gegeten hebt. Ik had vooral maagzuur bij tomatensauzen, vettere gerechten, (geconcentreerde) fruitsapjes en prik oftewel drankjes met bruis. Voordat we gezamenlijk naar de fles Antagel of Gaviscon grijpen zijn er een paar simpele middeltjes die ons kunnen helpen de klachten te verlichten.
In mijn geval was dat het volgende:
- Stap 1. Vermijd de gerechten die het bij jou uitlokken. Je komt er snel genoeg achter, maar dan is het al te laat. Bovendien lijkt later in de zwangerschap alles het uit te lokken.
- Stap 2. Melk of chocomelk. Bij mij werkte de koude versie het beste, maar dat moet je voor jezelf even uitzoeken.
- Stap 3. Ga op je linkerzij liggen. Ik merkte dat dit voor mij sowieso de beste houding was, maar toen vond ik op het internet een artikel over het hoe en waarom het werkt. Check het even, het is echt het proberen waard!
- Stap 4. Komt het zuur nog altijd je neus uit? Grijp dan nu naar die fles! Zet hem wel lekker koud, dan voelt het als een instant verlichting. Overleg altijd met een arts of apotheker.
- Stap 4 b. Later tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik “Bij Zuur”. Dit werd mij aangeraden door “De Hazelaar” onze lokale natuurlijke drogisterij. Ook dit werkte prima!
Heb jij nog super tips die kunnen helpen?