Een paar jaar geleden kreeg ik met de feestdagen een leuk Cupcake boekje geschreven door Rudolph van Veen: Rudolph’s Cupcakes. En omdat ik thuis een groot schaatsfanaat heb die afgelopen weekend die zich pontificaal in de sofa had geïnstalleerd zonder veel ruimte over te laten of de indruk te wekken hier iets aan te zullen doen om zo geen seconde van het olympische schaatsen in Sochi te missen, ben ik maar even in de koelkast gaan snuffelen.
Mandarijnen, bastogne koekjes, boter, suiker, vanille, olie, eieren en bloem. Precies wat ik nodig volgens Rudolph om de Americo cupcakes te maken. Erg leuk om te maken maar het in het begin wat moeite met de mandarijnen. Ontvellen is best een sappig klusje. Later kwam ik er achter dat het makkelijker is om partjes te snijden in plaats van netjes de mandarijn uit elkaar te halen en schoon te maken. Het eerste gaat veel sneller en geeft veel minder troep. Mijn energie kon ik kwijt in het fijn stampen van de bastogne koekjes voor de crème tot groot jolijt van mijn bankbezetter.
Voor het opspuiten van de crème had ik een te klein spuitmondje gebruikt waardoor ik uiteindelijk de crème op de cakejes heb gelepeld. Niet slecht voor mijn eerste cupcake poging, maar er is nog wel ruimte voor optimalisatie zullen we maar zeggen.