Come On Aileen
  • Mamablog
    • Mamablog

      De 10 leukste kinderboeken 2020

      18 mei 2020

      Mamablog Schelmenstreken

      Schelmenstreken

      7 februari 2020

      Mamablog

      Bloemetjes

      25 juni 2019

      Mamablog

      De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

      4 november 2018

      Mamablog

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

  • Creaties
    • Creaties Babymobiel

      Babymobiel

      21 augustus 2016

      Creaties Rammelaar haken

      Rammelaar haken

      17 juli 2016

      Creaties Amigurimi Crochet along week 2

      Amigurumi Crochet Along: Week 2

      6 juli 2016

      Creaties

      Glitter tas -toffe tas

      29 juni 2016

      Creaties Star Stitch kussen

      Star Stitch kussen

      4 juli 2014

  • Culinaire experimenten
    • Culinaire experimenten

      Cupcakes volgens Rudolph

      15 februari 2014

      Culinaire experimenten Tarte Bourdaloue

      Tarte bourdaloue recept

      3 oktober 2013

      Culinaire experimenten Quiche Lorraine

      Quiche Lorraine: hartige taart

      6 augustus 2013

      Culinaire experimenten Homemade Hamburgers

      Hamburger recept

      24 juli 2013

      Culinaire experimenten Citroen Tulband

      Citroen Tulband

      20 juli 2013

  • Reizen
    • Reizen

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

      Reizen Dagje Arnhem

      Dagje Arnhem

      29 december 2013

      Reizen Tot rust komen: ontbijt bij Villa Reynaert

      Tot rust komen in een B&B: Villa Reynaert (part 2)

      22 juli 2013

      Reizen B&B Bertem Natuur

      B&B Bertem Natuur

      13 juni 2013

      Reizen

      Villa Reynaert – Opoeteren

      9 juni 2013

  • Onze favorietjes – mama must have
  • Gastenboek
  • Mamablog
    • Mamablog

      De 10 leukste kinderboeken 2020

      18 mei 2020

      Mamablog Schelmenstreken

      Schelmenstreken

      7 februari 2020

      Mamablog

      Bloemetjes

      25 juni 2019

      Mamablog

      De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

      4 november 2018

      Mamablog

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

  • Creaties
    • Creaties Babymobiel

      Babymobiel

      21 augustus 2016

      Creaties Rammelaar haken

      Rammelaar haken

      17 juli 2016

      Creaties Amigurimi Crochet along week 2

      Amigurumi Crochet Along: Week 2

      6 juli 2016

      Creaties

      Glitter tas -toffe tas

      29 juni 2016

      Creaties Star Stitch kussen

      Star Stitch kussen

      4 juli 2014

  • Culinaire experimenten
    • Culinaire experimenten

      Cupcakes volgens Rudolph

      15 februari 2014

      Culinaire experimenten Tarte Bourdaloue

      Tarte bourdaloue recept

      3 oktober 2013

      Culinaire experimenten Quiche Lorraine

      Quiche Lorraine: hartige taart

      6 augustus 2013

      Culinaire experimenten Homemade Hamburgers

      Hamburger recept

      24 juli 2013

      Culinaire experimenten Citroen Tulband

      Citroen Tulband

      20 juli 2013

  • Reizen
    • Reizen

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

      Reizen Dagje Arnhem

      Dagje Arnhem

      29 december 2013

      Reizen Tot rust komen: ontbijt bij Villa Reynaert

      Tot rust komen in een B&B: Villa Reynaert (part 2)

      22 juli 2013

      Reizen B&B Bertem Natuur

      B&B Bertem Natuur

      13 juni 2013

      Reizen

      Villa Reynaert – Opoeteren

      9 juni 2013

  • Onze favorietjes – mama must have
  • Gastenboek
0

Come On Aileen

too-ra loo-ra too-ra loo rye aye

Culinaire experimenten

Quiche Lorraine: hartige taart

Geschreven door Aileen 6 augustus 2013

Quiche Lorraine

Even in de koelkast snuffelen en dan zie je dat je nog een hoop lekker verse dingen hebt: prei, paprika, spek, kaas en eieren. Volgens mij de ideale combinatie voor een hartige taart: Quiche Lorraine. Ik had geen bladerdeeg in huis, maar hoe moeilijk kan het zijn. Uiteindelijk werd het geen bladerdeeg maar een kruimeldeeg. Net zo lekker.

Tijd voor een nieuw experiment.

De taartvorm die ik heb gebruikt was 28 cm (diameter),

Ingrediënten

Korstdeeg:

250 gram bloem
100 gram koude boter in blokjes
2 losgeklopte eieren
Zout, Peper, tijm.
2 eetlepels koud water

Quiche vulling:

1Paprika
1/2 grote prei of 1 kleine prei
125 gram spek
3 a 4 eieren
250 cl room
3 eetlepels zure room
1 handje geraspte old Amsterdam of een ander restje kaas

Het recept

Het deegmaken

1. Zeef de bloem in een grote kom, doe er peper, zout en tijm bij. Kneed voorzichtig met je vingertoppen de boter door de bloem. Als het er uitgaat zien als broodkruimels, dan ben je goed bezig. Ga door tot het een redelijk gelijk uitziet.

2. Voeg vervolgens het geklopte ei en het water toe. Kneed dit tot je een soepel deeg hebt. Afhankelijk van de grote van de eieren voeg je wat extra bloem toe zodat het deeg niet te nat is.

3. Wikkel het deeg in wat vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Terwijl het deeg rust ruim ik de keuken altijd weer op. Als ik met bloem werk dan wordt het toch vaak een witte bende bij mij. Heb jij dat niet, dan kan je rustig een boekje lezen.

4. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.

5. Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot een mooi cirkel. Vet de taartvorm in met bakspray, maar je kan net zo goed olie of boter gebruiken. Bestrooi de taartvorm met wat paneermeel en zorg dat het evenredig wordt verdeeld. Dit kan je doen door de vorm wat schuin te houden en langzaam te draaien. Wat je te veel hebt valt uiteindelijk uit de vorm. Leg het deeg in de vorm en druk goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Wat je te veel hebt snij je af. Leg wat blindbak bonen in de vorm en zet het deeg 30 minuten in de oven. Op deze manier voorkom je dat het deeg niet gaar is. Ik had het zelf maar 15 min gedaan en merkte uiteindelijk dat het deeg niet helemaal gaar was. Zo moet het wel lukken volgens mij.

De vulling

6. Ondertussen heb je de tijd om de groenten te snijden. Ik heb paprika en prei gebruikt. Snij de paprika in kleine stukjes en de prei in ringen.

7. Klop de eieren los. Voeg room en zure room toe. Gebruik ook wat peper, zout , tijm, oregano en rozemarijn. Klop dit op tot een luchtig geheel.

8. Haal het deeg uit de oven. Zet de oven op 200 graden.

9. Leg de prei en paprika op het deeg en strooi de spekjes en de kaas daarover. Giet nu het eimengsel gelijkmatig uit in de taart vorm. Werk eventueel of met wat extra kaas.

10. Zet in de oven voor circa 30-40 min. Houd het zelf het een beetje in de gaten. Als je denkt dat het gaar is maar het niet helemaal zeker weet dan kan je satéprikker gebruiker om even te voelen of het eimengsel klaar is. Weet je het zeker? Haal hem dan maar uit de oven..

Eet smakelijk!

Doe jij het anders? Maak je andere smaak combinaties? Deel ze!

Quiche Lorraine

Opdienen

foto

Opscheppen

QuicheLorraine2

Eet Smakelijk

 

 

Quiche Lorraine: hartige taart was last modified: juli 15th, 2016 by Aileen
bakkenhartig taart deeghartige taartQuiche Lorraine
Geen berichten
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Aileen

Vorig bericht
22. Once upon a time in the west (1968)
Volgend bericht
Granny Square kussen (Hexagoon)

Deze berichten vind je vast ook leuk:

Citroen Tulband

Citroen Tulband

20 juli 2013

Cupcakes volgens Rudolph

15 februari 2014

Home made jam

18 juli 2013
Tarte Bourdaloue

Tarte bourdaloue recept

3 oktober 2013
Homemade Hamburgers

Hamburger recept

24 juli 2013

Laat een bericht achter Annuleer antwoord

Over mij

Over mij

Fijn dat je even langskomt!

Hoi, ik ben Aileen. Ik hou er van om leuke dingen te maken en te doen. Jullie zijn welkom om al mijn avonturen mee te beleven. De komende tijd staat in het teken van mijn zwangerschap en de baby.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Facebook Twitter Google + Instagram Pinterest

Quote

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten and the future worth living for.”

Recente berichten

  • De 10 leukste kinderboeken 2020

    18 mei 2020
  • Schelmenstreken

    Schelmenstreken

    7 februari 2020
  • Bloemetjes

    25 juni 2019
  • De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

    4 november 2018
  • Op vakantie met een 1 jarige

    4 oktober 2017

Me on Instagram

Instagram heeft toestemming nodig om een ​​gebruikersprofiel te bekijken. Gebruik geautoriseerd account in widgetinstellingen
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • E-mail
Footer Logo

@2016 - Come On Aileen. All Rights Reserved.


Back To Top