Come On Aileen
  • Mamablog
    • Mamablog

      De 10 leukste kinderboeken 2020

      18 mei 2020

      Mamablog Schelmenstreken

      Schelmenstreken

      7 februari 2020

      Mamablog

      Bloemetjes

      25 juni 2019

      Mamablog

      De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

      4 november 2018

      Mamablog

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

  • Creaties
    • Creaties Babymobiel

      Babymobiel

      21 augustus 2016

      Creaties Rammelaar haken

      Rammelaar haken

      17 juli 2016

      Creaties Amigurimi Crochet along week 2

      Amigurumi Crochet Along: Week 2

      6 juli 2016

      Creaties

      Glitter tas -toffe tas

      29 juni 2016

      Creaties Star Stitch kussen

      Star Stitch kussen

      4 juli 2014

  • Culinaire experimenten
    • Culinaire experimenten

      Cupcakes volgens Rudolph

      15 februari 2014

      Culinaire experimenten Tarte Bourdaloue

      Tarte bourdaloue recept

      3 oktober 2013

      Culinaire experimenten Quiche Lorraine

      Quiche Lorraine: hartige taart

      6 augustus 2013

      Culinaire experimenten Homemade Hamburgers

      Hamburger recept

      24 juli 2013

      Culinaire experimenten Citroen Tulband

      Citroen Tulband

      20 juli 2013

  • Reizen
    • Reizen

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

      Reizen Dagje Arnhem

      Dagje Arnhem

      29 december 2013

      Reizen Tot rust komen: ontbijt bij Villa Reynaert

      Tot rust komen in een B&B: Villa Reynaert (part 2)

      22 juli 2013

      Reizen B&B Bertem Natuur

      B&B Bertem Natuur

      13 juni 2013

      Reizen

      Villa Reynaert – Opoeteren

      9 juni 2013

  • Onze favorietjes – mama must have
  • Gastenboek
  • Mamablog
    • Mamablog

      De 10 leukste kinderboeken 2020

      18 mei 2020

      Mamablog Schelmenstreken

      Schelmenstreken

      7 februari 2020

      Mamablog

      Bloemetjes

      25 juni 2019

      Mamablog

      De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

      4 november 2018

      Mamablog

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

  • Creaties
    • Creaties Babymobiel

      Babymobiel

      21 augustus 2016

      Creaties Rammelaar haken

      Rammelaar haken

      17 juli 2016

      Creaties Amigurimi Crochet along week 2

      Amigurumi Crochet Along: Week 2

      6 juli 2016

      Creaties

      Glitter tas -toffe tas

      29 juni 2016

      Creaties Star Stitch kussen

      Star Stitch kussen

      4 juli 2014

  • Culinaire experimenten
    • Culinaire experimenten

      Cupcakes volgens Rudolph

      15 februari 2014

      Culinaire experimenten Tarte Bourdaloue

      Tarte bourdaloue recept

      3 oktober 2013

      Culinaire experimenten Quiche Lorraine

      Quiche Lorraine: hartige taart

      6 augustus 2013

      Culinaire experimenten Homemade Hamburgers

      Hamburger recept

      24 juli 2013

      Culinaire experimenten Citroen Tulband

      Citroen Tulband

      20 juli 2013

  • Reizen
    • Reizen

      Op vakantie met een 1 jarige

      4 oktober 2017

      Reizen Dagje Arnhem

      Dagje Arnhem

      29 december 2013

      Reizen Tot rust komen: ontbijt bij Villa Reynaert

      Tot rust komen in een B&B: Villa Reynaert (part 2)

      22 juli 2013

      Reizen B&B Bertem Natuur

      B&B Bertem Natuur

      13 juni 2013

      Reizen

      Villa Reynaert – Opoeteren

      9 juni 2013

  • Onze favorietjes – mama must have
  • Gastenboek
0

Come On Aileen

too-ra loo-ra too-ra loo rye aye

Culinaire experimenten

Tarte bourdaloue recept

Geschreven door Aileen 3 oktober 2013
Tarte Bourdaloue

In Arnhem kochten we in de kookboekenwinkel bij het eiland het grote Larousse patisserieboek. Ruim 400 pagina’s aan heerlijke zoetigheid. Samen met Mr. A kwamen we al snel tot de conclusie dat we een hele boel van de recepten willen gaan uitproberen. Nu kwam Mr. A gisteren met een tas vol peren thuis uit de boomgaard van de familie. Ik had toevallig een recept gezien in het boek.

Een heerlijke peren franchipane taart. Eerst beginnen met de peren. Het recept geeft aan om peren op siroop te gebruiken. Ah, ja dan maar eerst aan de gang met de peren. Een halve liter water, een halve kg suiker en een heleboel peren. Heb het allemaal een beetje op gevoel gedaan. Niet te zacht laten koken zodat het niet tot pap komt.

Ingrediënten
– 10 tot 12 halve peren op siroop, ik gebruikte 4 verse rijpe peren

Voor het deeg:
– 100 gram zachte boter
– 150 gram gezeefde bloem
– 1 snufje zout
– 2 eetlepels fijne kristalsuiker
– 5 eetlepels koud water

Voor de frangipane:
– 60 gram zachte boter
– 1 klein ei
– 60 gram kristalsuiker
– 80 gram amandelpoeder

Dan beginnen aan het deeg. Een simpel kruimeldeegje. Op zich niet moeilijk, alleen was ik er niet helemaal bij en haalde ik wat hoeveelheden door elkaar. Mits wat aanpassingen kwam het goed. Even op een schaaltje een half uur weer de koeling in. Genoeg tijd om de franchipane te maken.

Voor de frangipane klop je het ei, voeg je de heel zachte boter in stukjes toe met de suiker en klop je tot het een glad goedje is. Voeg dan het amandelpoeder toe en meng goed.

Haal je kruimeldeeg uit de koeling, rol uit tot een dunne lap en bekleed een met bakpapier beklede vorm (circa 22 cm) daarmee. Het helpt om goed te bloemen. Zowel het werkoppervlak als de deegrol, anders valt dit nog makkelijker uitelkaar. In het recept staat dat je de frangipane in de vorm moet gieten, maar bij was het niet echt vloeibaar. Ik schepte de frangipane in de vorm en verdeelde gelijkmatig. Leg de plakken peer mooi en gelijkmatig over de vulling. Je kan dat op verschillende manieren doen; in peervorm, kruisvorm of gebruik je eigen creativiteit.

Bak de taart 30 minuten op 190 graden. Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en serveer koud.

Op zich is het taartje eenvoudig te maken. Een soort van ‘succes verzekerd’. Volgende keer ga ik iets meer peren gebruiken. Daarnaast lijkt het me ook lekker om ze iets anders te stoven. Met een beetje kaneel of steranijs bijvoorbeeld.

[soliloquy id=”1451″]

Ga jij dit ook uitproberen? Laat dan even weten hoe het is gelukt.When we went on our city trip to Arnhem, we found the ‘Larousse Patisserie book’ when we walked in a little bookshop. They only sell cookbooks. So plenty to choose from.  Over 400 pages of delicious sweet recipes. Together with Mr. A we quickly came to the conclusion that we want to try most of them.  When Mr. . A  came home yesterday, he brought along a big bag of pears from the family orchard. It didn’t take me long to decide what to make…

 

 

A delicious pear tart with  franchipane. First, start with the pears. The recipe suggests using canned pears with syrup, but why should I? I have these beautiful untreated pears. So I got started by peeling them and cutting the heart out. So you end up with 4 pieces.   A pint of water, a pound of sugar and a lot of pears. You have to do this with some commonsense. Don’t cook them to mash, but try and taste them. Take them of the stove when they still have a bit of a bite. You put them in the oven with the rest of the pie, so they will cook further.

ingredients
– 10 to 12 pear halves in syrup , I used 4 fresh ripe pears

For the dough :
– 100 grams soft butter
– 150 grams of sifted flour
– 1 pinch of salt
– 2 tablespoons sugar
– 5 tablespoons cold water

For the frangipane :
– 60 grams soft butter
– 1 small egg
– 60 grams of sugar
– 80 grams almond powder

Onwards with the dough. A simple shortbread dough. In itself not hard to make, but when I made my mind drifted away so I messed up the some quantities. Provided some adjustments, it worked out just fine. Mix all the ingredients together; squish it with your fingers until you get something that look like sand. Now you start kneading it like proper dough. Carry on until it’s nice and smooth.  Make it into a ball then flatten it. Put it on a tray and cover it up before you put in the fridge to rest for about 30 minutes. Enough time to make the Franchipane mixture.

For the frangipane you beat the egg and add the soft butter in small pieces. Add the sugar and whisk until smooth. Now you can add the grounded almonds and mix again.

Get your shortbread pastry from the refrigerator and  roll thin. Cover the baking tray with baking paper  ( about 22 cm ). When you roll out the dough it helps to flower the surface and the rolling pin, otherwise the dough will crumble easily.  The recipe in the books says to pour the frangipane in the form but with me it wasn’t really that liquid. I scooped the frangipane in the tin and spread it out evenly. Place the pear slices nice and evenly over the filling. You can do this in several ways:  pear shape, cross shape or use your own creativity.

Bake 30 minutes at 190 degrees Celsius. Leave to cool before removing it from the tin and serve cold.

It’s real easy to make. A kind of ‘ guaranteed success ‘. Next time I will use a little more pear. In addition, it also seems good to cook the pears differently. Adding a little bit of cinnamon or star anise will take it to another level.

Larousse patisserieboek Tarte bourdaloue Tarte bourdaloue Tarte bourdaloue tarte bourdaloue

Tarte bourdaloue recept was last modified: juli 3rd, 2016 by Aileen
LaroussePatisserierecepten
Geen berichten
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Aileen

Vorig bericht
82. Full Metal Jacket 1987
Volgend bericht
Dagje Arnhem

Deze berichten vind je vast ook leuk:

Citroen Tulband

Citroen Tulband

20 juli 2013
Homemade Hamburgers

Hamburger recept

24 juli 2013

Home made jam

18 juli 2013

Cupcakes volgens Rudolph

15 februari 2014
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine: hartige taart

6 augustus 2013

Laat een bericht achter Annuleer antwoord

Over mij

Over mij

Fijn dat je even langskomt!

Hoi, ik ben Aileen. Ik hou er van om leuke dingen te maken en te doen. Jullie zijn welkom om al mijn avonturen mee te beleven. De komende tijd staat in het teken van mijn zwangerschap en de baby.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Facebook Twitter Google + Instagram Pinterest

Quote

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten and the future worth living for.”

Recente berichten

  • De 10 leukste kinderboeken 2020

    18 mei 2020
  • Schelmenstreken

    Schelmenstreken

    7 februari 2020
  • Bloemetjes

    25 juni 2019
  • De dag waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen…

    4 november 2018
  • Op vakantie met een 1 jarige

    4 oktober 2017

Me on Instagram

Instagram heeft toestemming nodig om een ​​gebruikersprofiel te bekijken. Gebruik geautoriseerd account in widgetinstellingen
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • E-mail
Footer Logo

@2016 - Come On Aileen. All Rights Reserved.


Back To Top