Zwangerschapsyoga
Nu ik voldoende hersteld ben wil ik mij toch wat meer proberen voor te bereiden op wat komen gaat. Via de Pregancy Centering Groep hoorde ik een aantal dames over zwangerschapsyoga. Ik had zelf al even gekeken naar een yoga centrum bij mij in de buurt die binnen de vergoeding viel, maar het kwam nogal massaal en zweverig over. Toen hoorde ik dus van de dames over Ina Oosterlee.
Ze geeft de Yoga thuis in kleine groepjes van zo’n 4 tot 6 deelnemers. Een heerlijk ontspannen sfeer en ze heeft de tijd en de aandacht om op iedereen te letten en te helpen. Tijdens de sessie heb ik vooral geleerd hoe te ontspannen, specifieke spieren te spannen en ontspannen en verschillende ademhalingstechnieken. Na zo’n sessie van 1,5 tot 2 uur ben je wel een beetje suf. Suf van de pure ontspanning. Voor we de deur uit gaan moeten we nog even wat drinken en een snoepje eten. 🙂 Daarna naar huis en heerlijk het bedje in….
Begin op tijd!
Begin hier op tijd mee. Ik was een beetje te laat begonnen waardoor ik het 1 maand heb volgehouden. Daarna werd het te laat voor mij. Ik was te moe en mijn lijf te onrustig om helemaal te genieten en tot rust te komen. Je kan dus nooit te vroeg aan zwangerschapsyoga beginnen. Hoe eerder je begint, hoe vaker je de technieken kan herhalen en hoe meer ze in je systeem gaan zitten.
Zwangerschapsyoga – In Ontspanning verwachten is dus zeker een aanrader, maar doe het in een omgeving waarin jij je prettig voelt.
Tip bij rugpijn
Één tip die ik jullie niet wil onthouden. Bij rug pijn kan je zelf jouw eigen rug masseren. Het enige wat je nodig hebt is een tennisbal! Je kan het doen tegen de deur, in bed of tegen de muur. Je kan spelen met het type bal van een zacht (oefen)tennis bal tot een golfbal. Het is maar net wat je lekker vindt. Ik heb de tip zeker in de praktijk gebracht. Hij ligt naast het bed voor als ik ’s nacht rugpijn heb en op mijn bureau. Dan gebruik ik hem met mijn bureaustoel. Je merkt van zelf wat verlichting geeft! Dank je lieve Ina voor de fijne sessies en de goede tips.